top of page

Kids Flow Free

9 Οκτωβρίου 2019 - 2:00:24 μ.μ.

EPON 20, Iraklio 714 09, Greece
event_1.png

 

 Πρώτη συνάντηση γονέων  Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Κάθε Τετάρτη 17.00-18.00 (6-12 ετών) Με τον Μιχάλη Μουρτζή MD(A.M)

Το Kids Flow Free είναι ένα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης εβδομαδιαίων συναντήσεων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, σχεδιασμένο και κάτω από την καθοδήγηση του Μιχάλη Μουρτζή.

Κάθε εβδομαδιαία συνάντηση παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου τα παιδιά

~ να μάθουν να εκφράζουν και να απελευθερώνουν συγκρατημένα συναισθήματα και εντάσεις

~ να ανακαλύψουν και να συνδεθούν με τη σοφία του σώματός τους

~ να διεκδικήσουν την ατομικότητα τους θέτοντας υγιή όρια

~ να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά επιθυμούν και πώς να επικοινωνούν την κάθε τους επιθυμία

~ να βιώσουν με αποδοχή και κατανόηση τους φόβους και τους περιορισμούς τους

~ να έρθουν σε επαφή με την ασφάλεια που παρέχει η ομάδα, μέσα από την αγάπη το σεβασμό και το μοίρασμα που καλλιεργούνται σε κάθε συνάντηση.

~ να έρθουν σε επαφή με τη διαίσθηση που ήδη διαθέτουν, την φαντασία και τη δημιουργικότητα

~ να χαρούν την ύπαρξή τους ως παιδιά και την ελευθερία που η ηλικία τους,τους προσφέρει.

Η δομή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Kids Flow Free, θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση της ελεύθερης ροής των παιδιών.

Μέσα στα πλαίσια της οικογένειας, του σχολείου,   των φιλικών και διαπροσωπικών επαφών καθώς και των αντιλήψεων και πεποιθήσεων της κοινωνίας, τα παιδιά αρχικά αυτοπροσδιορίζονται  και μετέπειτα κατανοούν  και διεκδικούν με υγιή τρόπο τη θέση τους στον κόσμο.

Προσφέροντας ένα απόλυτα ασφαλές και ξεκάθαρα δομημένο περιβάλλον, στο Kids Flow Free αποδεχόμαστε και αγκαλιάζουμε κάθε παιδική ψυχή ως μοναδική, δημιουργώντας όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ελεύθερη και υγιή ψυχοσυναισθηματικά προσωπικότητα.

Τα εργαλεία μας

~ Τεχνικές αποφόρτισης έντασης μέσω παιχνιδιού

- Υγιής έκφραση των συναισθημάτων και των προσωπικών αναγκών.

- Κατανόηση των προσωπικών ορίων και εκπαίδευση για την υγιή τους έκφραση μέσα από την καλλιέργεια τις ορθής επικοινωνίας με τους συμμαθητές τους.

- Ενδυνάμωση του σώματος και της ενέργειας των παιδιών μέσα από ασκήσεις που προέρχονται από την αρχαία κινεζική τέχνη του Τσι – Κουνγκ.

- Ζωγραφική  ως μέσο χαλάρωσης, ευχαρίστησης, εξέλιξης της φαντασίας, αλλά και ως μέσο επικοινωνίας με το ασυνείδητο και τα κρυμμένα του «δώρα».

- Διαλογισμός με στοχευμένες ασκήσεις που βοηθούν στην συγκέντρωση και ηρεμία του παιδικού ανήσυχου νου.

-Αναπνευστικές ασκήσεις για τον χειρισμό δύσκολων και αγχωτικών καθημερινών καταστάσεων

-Ενεργειακές ασκήσεις για την κατανόηση και την ομορφιά της ζωής.

- Ασκήσεις ενίσχυσης της σιγουριάς στον εαυτό και σεβασμός  στις πραγματικές προσωπικές τους επιλογές.

-Ασκήσεις κατανόησης και επαφής με τις λεπτοφυείς μας αισθήσεις.

-Ασκήσεις υγιής έκφρασης, κατανόησης και αντιμετώπιση των προσωπικών τους φόβων.

- Παρατήρηση των ονείρων αλλά και εκμάθησης ασκήσεων ώστε να συνειδητοποιήσουν το πόσο σημαντικά είναι τα όνειρα και αυτή η πλευρά του ασυνειδήτου για να μην διακοπεί η ιδιαίτερη ικανότητα που έχουν μέσα στη διαδικασία της ενηλικίωσης.

-Διδασκαλία πνευματικών και συμπαντικών αξιών -όπως το όμοιο έλκει το όμοιο- με πρακτικούς τρόπους

-Παιχνίδι, Παιχνίδι ,Παιχνίδι .....

Οι παραπάνω τομεις μπορούν και συνήθως τροποποιούνται ανάλογα με τη δυναμική της κάθε ομαδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει υποχρεωτική και τακτική επικοινωνία με τους γονείς όσον αφορά την εξέλιξη των παιδιών , αλλά και πιθανές συστάσεις και καθοδήγηση σε σχέση με την εξέλιξη και τις προσωπικές ανάγκες τους.

Ο Μιχάλης Μουρτζής είναι εναλλακτικός θεραπευτής, Doctor of Medicine in Alternative Medicines, MD (A.M.). Έχει μελετήσει και ασκεί την Αγιουρβέδα, την Ύπνωση, Ομοιοπαθητική, τη Φυσικοπαθητική και τη Ραδιονική. Είναι πιστοποιημένος από το υπουργείο εξωτερικών της Ινδίας και τις Ενώσεις Εναλλακτικών Θεραπειών στις ΗΠΑ (AADP: American Association of Drugless Practitioners), την Αγγλία (IPHM: International Practitioners of Holistic Medicine), και την Αυστραλία (ACONT: Australian Committee of Natural Therapies).

Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια έχει αφοσιωθεί στην αναζήτηση τρόπων και μεθόδων ενεργειακής θεραπείας, με σκοπό την ίαση από ψυχικές και σωματικές παθήσεις, και τη διεύρυνση του εαυτού και της συνείδησης. Σημαντικό κομμάτι της εργασίας του αποτελεί η σπουδή, άσκηση και διδασκαλία σημαντικών πνευματικών παραδόσεων όπως ο Σαμανισμός, το Τσι Κούνγκ, η Βαζραγιάνα, o Ταοϊσμός, η Ινδουιστική Τάντρα, ο Σιβαϊσμός του Κασμίρ, το Τζόγκσεν, το Μπον, η Καμπάλα, η Οντογονία και η Σωματική Ψυχοθεραπεία.

Είναι o ιδρυτής της AMRITA, σχολής για τη διεύρυνση της συνειδητότητας και της αυτογνωσίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την τέχνη του διαλογισμού, τη διαχείριση της ενέργειας, τα θεραπευτικά μονοπάτια διαφόρων παραδόσεων, ασκήσεις Τσι Κούνγκ κα. Επίσης, ασχολείται με την παροχή ατομικών θεραπευτικών συνεδριών. Ανάμεσα στους δασκάλους του βρίσκονται οι: Dr. Carlos de León, Maa Parvathi Nanda Nath, H.H. Lopon Tenzin Namdak, Namkai Norbu Rinpoche, 3rd Tenga Rinpoche, 2nd Beru Khyentse Rinpoche, Tenzin Wangyal Rinpoche, Swami Nytiananda, Swami Shankarananda, Swami Kalikananda, Kenpo Tenpa Yungdrung, Master Kitae Lee, Morgan Eaglebear. 

bottom of page